Augmented Reality op de iPhone gaat Geweldig Worden

Augmented Reality (AR) op je iPhone gaat Geweldig Worden

Kort samengevat: AR op je iPhone en iPad komt eraan en het gaat geweldig worden! 

Augmented Reality (AR) is een geweldige technologie, maar de toepassingen hiervan op de apparaten van Apple zijn nog erg beperkt. Hier gaat Apple de komende tijd verandering in brengen.

Apple heeft namelijk tijdens het afgelopen WWDC evenement op 5 juni 2017 een reeks aan hulpmiddelen aangekondigd zoals de ARKit. In het volgende filmpje kun je de introductie van deze baanbrekende technologie zien tijdens het evenement. 

Hoe Zorgt de ARKit ervoor dat ik Straks Geweldige AR apps op mijn iPhone heb?

De ARKit kun je zien als een gereedschapskist voor ontwikkelaars om AR applicaties te ontwikkelen. In tegenstelling tot hiervoor kunnen ontwikkelaars dus deze gereedschapskist gebruiken om AR applicaties te ontwikkelen voor op de iPhone en iPad.

Veel mensen denken nu dat dit betekent dat ontwikkelaars alleen maar AR spellen hiermee kunnen ontwikkelen. Dit klopt niet! De ARKit zorgt er voor dat ontwikkelaars allerlei nieuwe en vooral andere ervaringen kunnen zorgen. Ervaringen die totaal anders zijn dan bij een spel zoals Pokemon Go.

Wat Kan je Straks met AR op je iPhone?

Er zijn nu al talloze voorbeelden van wat je iPhone straks kan doen met AR applicaties. Er is bijvoorbeeld de app Houzz (zie het plaatje van dit artikel bovenaan). Deze app laat je dus via AR naar meubilair toelopen en ervan weglopen terwijl de meubels op je toestel worden getoond. Op deze manier kun je je meubels van verschillende perspectieven bekijken.

Op dezelfde manier maakt Lowes gebruik van AR en Tango. Hun gaan echter nog een stap verder door je te helpen met de navigatie in hun winkels. Beide apps laten je bv een bank of een tafel kiezen. Precies hoe jij het wilt qua maat en je kunt het verplaatsen naar waar je maar wilt.

Op deze manier lijkt het alsof de tafel of bank daar echt staat!

Lowes Gebruik van AR voor op je iPhone

Lowes Gebruik van AR voor op de iPhone

In het volgende filmpje zie je bijvoorbeeld een AR applicatie voor op de iPhone waar je een auto kunt proberen te laten parkeren.

Wil je soms ervaren hoe het is om op de maan te landen?

Met AR op je iPhone kun je ook ervaren hoe het is om op de maan te landen.

Aan de andere kant… Wat heb je aan 1 planeet? Wat als je nou alle planeten in ons zonnestelsel wilt zien?

Met AR op je iPhone kun je simpelweg alle planeten in je kamer bekijken!

Wil je mensen laten denken dat er een ander universum is die wij niet kunnen zien? Dat kan.

In dit voorbeeld zie je hoe een man zijn garagedeur opensnijdt met een grote brander. Binnenin treft hij een regenwoud aan

Ben je wel eens bij een resteaurant geweest waar je graag zou willen weten hoe elk gerecht er nou uitziet voordat je het bestelt? Je raad het al.

Met AR op je iPhone kun je simpelweg het eten op je tafel zien! Laat dit nou net hetgene zijn waar ik al zolang op zit te wachten.

Conclusie

AR betekent simpelweg om onze omgeving waar te nemen met digitale informatie. Je zou je iPhone dan kunnen gebruiken om bv naar een restaurant te wijzen om gelijk het menu en de reviews te zien.

Of je zou naar een bloem in je tuin kunnen wijzen om meer te leren over de verschillende soorten planten in je tuin. Een informatiescherm zou dan tevoorschijn kunnen komen die je hierover informeert.

Dit zijn allemaal voorbeelden die mogelijk kunnen worden gemaakt door AR. De ARKit van Apple geeft nu dus het gereedschapskist aan ontwikkelaars waarmee ze voor nieuwe ervaringen op de iPhone en iPad kunnen bezorgen. Zelfs op de apparaten die we al hebben.

Het wachten duurt nog even tot ongeveer de herfst. Dit is de periode wanneer er verwacht word dat Apple iOS 11 beschikbaar stelt voor consumenten. Dit is dan het moment waarop we allemaal hebben gewacht.

Ik ben benieuwd hoe ver ontwikkelaars dit keer kunnen gaan met de nieuwe hulpmiddelen van Apple.

Kijk jij ook uit naar de next-gen applicaties? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *